Bilvårdstjänster

Vi utför Invändiga behandlingar, Vaxning och Polering, Lackskydd, Rekonditionering.

Nyhet:
Vi erbjuder numera droppin tvätt.  Vill du får du gärna ringa innan, annars är det bara att svänga förbi.

Däckhotell:
Vi kan på vårt däckshotell erbjuda garanterad skiftning. Det innebär att vi senast 2 timmar efter ditt telefonsamtal kan skifta dina däck.

 lackskyddLackskydd
Vi polerar alla bilar innan vi lackskyddar dem, även nya bilar.
Ett lackskydd går till så att vi under flera olika steg behandlar lacken. Det första vi gör är att maskinpolera lacken tills vi är nöjda med lackens kondition, vi använder bara oscillerande maskiner för att undvika polerrosor. Sedan tvättar vi lacken med ett specialmedel som rengör på djupet. Det läggs på för hand.

När det har torkat så torkar vi av bilen för att sedan lägga på första steget av lackskyddet med en polermaskin.

Steg ett av lackskyddet ska sedan stå 5-6 timmar för att härda in ordentligt i lacken. Nu är vi framme vid det näst sista steget lackskyddskomponent två läggs på med maskin och ska sedan stå och härda ett par timmar för att sedan högglanspoleras till en blank och skyddande yta . Under tiden som härdning sker gör vi rent och behandlar fälgar, dörrhål, plastdetaljer och rutor.

Efter 12-18 månader gör man en åter behandling där ytan på lackskyddet återställs, detta upprepas sedan årligen.

Varför ska jag lackskydda min bil hos Tidy Center?

  • Du får en ökad glans, lyster och ett ökat djup i lacken.
  • Du slipper polera och vaxa bilen själv 6 ggr/år och får dessutom ett bättre resultat.
  • Du minskar risken för ytrost då lacken blivit slätare.
  • Du höjer bilens andrahandsvärde.
  • Du får en mer lättvättad bil.
  • Din bil får en högre motståndskraft mot surt nedfall, mekanisk nötning (tvättrepor).

Vaxning och Polering
Det går att vaxa en bil utan att först polera den.
Men för att få ett bra resultat måste lacken vara i bra kondition. De vaxer vi använder har en ungefärlig livslängd på 2-6 månader beroende på hur bilen sköts. Till skillnad från ett lackskydd så tål inte ett vax avfettning speciellt bra.

invandigtInvändiga behandlingar
Invändigt kan vi göra allt från en enkel dammsugning till komplicerade saneringar i olika steg.
De vanligaste är att vi städar ur och dammsuger bilen, gör rent plastdetaljer och putsar fönster. Är bilen lite äldre eller skitig i klädsel så tvättas klädseln i ett eller flera steg beroende på grad av smuts. Även skinnsäten, innertak och golv mattor kan tvättas.
Ganska ofta gör vi luktsaneringar där det kan vara rök från cigaretter eller brand som ska bort, även mögel och andra odörer går att få bort. Ingenting är omöjligt, bara olika svårt.
Om du har en ny eller ny tvättad klädsel så kan vi impregnera klädseln så att den blir slitstarkare och tåligare mot fläckar. De flesta fläckar går att torka bort med en fuktig trasa.

Rekonditionering
Rekonditionering är ofta en kombination av ovanstående behandlingar, en rekonditionering görs ofta när man ska sälja en bil eller vill snygga till den lite, för att få en trevligare biltur.

© Tidy Center 2017 Alla Rättigheter Reserverade.